سامانه مدیریت مرکز تماس الوویپ
021-49254

چه راهکارهایی را برای امنیت ویپ (VoIP) باید در نظر بگیریم؟

برای استفاده از سیستم VoIP بهتر است به نکات امنیتی آن توجه کنید.

با پیشرفت تکنولوژی در عصر دیجیتال، سیستم‌های تلفنی هم دستخوش تغییر و تحول شدند و سیستم‌های تلفن سنتی و سانترال، جای خود را به فناوری VoIP داده‌اند.در واقع VoIP فناوری است که امکان برقراری ارتباط صوتی از طریق شبکه  یا اینترنت را فراهم می‌کند. این یک جایگزین مناسب برای سیستم‌های تلفن سنتی است؛ زیرا دارای مزایایی از جمله صرفه‌جویی در هزینه، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری است. با این حال، سیستم VoIP طیفی از چالش‌های امنیتی را هم به همراه دارد که البته این چالش‌ها بخشی از مسائل مربوط به هر تکنولوژی است. به بیان دیگر موارد امنیتی برای استفاده ایمن از فناوری ویپ در نظر گرفته شده است.

چرا کسب و کارها به سمت سیستم های تلفن VoIP حرکت می کنند؟

قبل از تهیه سیستم تلفن VoIP برای کسب و کار خود، خوب است اطلاعاتی در مورد مزایا و معایب آن داشته باشید. مهاجرت از سیستم‌های تلفن سنتی به VoIP تا حدی به دلیل هزینه‌های پایین و تا حدودی به دلیل تغییر فضای کار مانند افزایش نیروی دورکار و همچنین استفاده از امکانات و تکنولوژی روز صورت می‌گیرد. از عمده مزایای سیستم ویپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راه حل مناسب از راه دور
  • هزینه‌های نصب و نگهداری کمتر
  • مقیاس‌پذیری بیشتر
  • جایگزین نیروی انسانی
  • قابلیت حمل شماره

مسائل امنیتی VoIP

در عین وجود مزایای بی شمار برای ویپ، این فناوری مانند هر فناوری نوظهور دیگری مسائل و موارد امنیتی خواهد داشت که رعایت آن‌ها مهم و ضروری است. طبیعتا امنیت یکی از مهم ترین مسائل در استفاده از هر سیستمی به شمار می‌آید. از آنجایی که اغلب مرکز تماس شرکت‌ها از سیستم ویپ برای برقراری ارتباط با مشتریان خود استفاده می‌کنند، حفظ اطلاعات محرمانه مشتریان برای آن‌ها اهمیت زیادی دارد. در ادامه به برخی از رایج ترین موارد امنیتی VoIP می‌پردازیم:

استراق سمع

چون تعاملات در سیستم ویپ (Voip) در بستر شبکه یا اینترنت صورت می‌گیرد، از این رو ممکن است در صورت عدم رعایت مسائل امنیتی، مورد حملات سایبری قرار بگیرد. به عنوان مثال مسئله استراق سمع مطرح می‌شود. استراق سمع در سیستم VoIP به شنود ارتباط صوتی بین دو یا چند طرف توسط شخصی دیگر اشاره دارد. در این مورد اگر موارد امنیتی رعایت نشود، هکر می‌تواند سیستم تلفن شما را هک کند. با این تکنیک، هکرها می‌توانند داده‌های صوتی را استخراج کرده، به آنها گوش دهد و به اطلاعات حساس مشتریان و شرکت دسترسی پیدا کنند. به همین دلیل است که ما تاکید داریم که برای راه‌اندازی VoIP بهتر است از کارشناسان شرکت ارائه دهنده ویپ راهنمایی لازم را بگیرید.

فیشینگ

مورد دیگری که می‌خواهیم به آن اشاره کنیم فیشینگ است که در صورت عدم رعایت موارد امنیتی منجر به آن خواهند شد. مجرمان سایبری به عنوان نمایندگانی از بانک ها یا سایر مؤسسات ظاهر می شوند تا اطلاعات حیاتی را از افراد دریافت کنند که به آن‌ها امکان می‌دهد وارد شبکه‌های امن شوند یا به حساب بانکی افراد دسترسی پیدا کنند. فیشینگ معمولاً از طریق تماس یا پیام اتفاق می‌افتد و معمولاً کاربران دیر متوجه می‌شوند که تحت یک حمله سایبری قرار گرفته‌اند.

 

مقاله ویپ فیشینگ

 

حملات DDoS

 یکی دیگر از خطرات امنیتی سیستم voip  مربوط به حملات DDOS است. Distributed Denial of Service یا DDoS شبکه‌ای است که مهاجمان با استفاده از آن می‌توانند از راه دور سیستم را کنترل کنند. این حملات  زمانی اتفاق می‌افتد که هکرها به سرورها دسترسی پیدا می‌کنند.

بدافزارها و ویروس ها

هر برنامه‌ای که به اینترنت متصل باشد در معرض خطر حملات بدافزار و ویروس است. بدافزار و ویروس می‌تواند سیستم‌های VoIP را آلوده کند و منجر به سرقت داده‌ها، اختلال در سرویس یا حتی به خطر افتادن کامل سیستم شود. نشانه‌هایی مانند هنگ کردن، کند شدن سرعت سیستم، افزایش ناگهانی ترافیک می‌تواند نشانه آلوده شدن سیستم به ویروس و بد‌افزار باشد.

بیشتر بخوانید: نشانه های هک شدن سیستم ویپ

آیا استفاده از VoIP برای کسب و کار امن است؟

مسائل امنیتی VoIP به این معنا نیست که این فناوری برای استفاده کسب و کارها ناامن است. در حقیقت ما در این مقاله می‌خواهیم به شما یادآوری کنیم که عدم رعایت موارد امنیتی منجر به مشکلاتی برای شما خواهد شد. بنابراین پیشنهاد ما این است که با دقت لازم و رعایت پروتکل‌های ایمنی، کسب و کارها می‌توانند سیستم‌های تلفن VoIP خود را از این حملات سایبری مصون نگه دارند.

چگونه سیستم VoIP خود را ایمن کنیم؟

طبق مطالب پیشین متوجه شدیم که امنیت در سیستم VoIP و هر سیستم متصل به اینترنت بسیار مهم است. راهکارهای متعددی برای افزایش امنیتVoIP  وجود دارد؛ بنابراین با رعایت نکات ساده اما مهم می‌توانید ریسک حملات سایبری را تا حد زیادی کاهش دهید. در ادامه برخی از مؤثرترین راهکارها برای حفظ امنیت VoIP ارائه شده است:

انتخاب پسورد قوی

برای حفظ و بالا بردن امنیت سیستم خود، انتخاب یک رمز عبور قوی الزامی است. به هیچ عنوان این مسئله را فراموش نکنید و انتخاب یک رمز عبور قوی برای سیستم شما بسیار مهم خواهد بود. در انتخاب رمز بهتر است یک رمز ترکیبی از حروف، اعداد و علائم نگارشی مانند @، #، >، !، ؟ %، & استفاده کنید. به یاد داشته باشید که پسورد خود را در دفتر خود، یا تلفن همراه‌تان ذخیره نکنید. بهتر است هر چند وقت یکبار پسورد خود را عوض کنید تا از امنیت ویپ خود مطمئن شوید.

آپدیت سیستم‌عامل

برای حفظ امنیت، توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار سیستم‌عامل خود را بروز کنید. در صورتی که لپتاپ یا کامپیوتر شخصی خود را به سیستم تماس ویپ متصل کرده‌اید،  آن را هم آپدیت کنند. بروزرسانی‌ها همچنین دارای ویژگی‌های امنیتی جدیدی هستند که به محافظت در برابر تهدیدات تازه کمک می‌کنند. برای مثال، بروزرسانی سیستم ممکن است شامل روش‌های رمزگزاری جدید یا توانایی شناسایی و مسدود کردن ترافیک مشکوک باشد. با بروز نگه داشتن سیستم VoIP، کاربران می‌توانند اطمینان حاصل کنند که سیستم آن‌ها در برابر آخرین تهدیدات و آسیب‌پذیری‌های امنیتی محافظت می‌شود.

استفاده از VPN

استفاده از VPN برای کارمندان یک سازمان به ویژه افراد دورکار الزامی است. VPN ها با ایجاد یک تونل امن و رمزگذاری شده بین دو دستگاه از طریق اینترنت کار می کنند. با مسیریابی تمام ترافیک VoIP از طریق این تونل، یک VPN می‌تواند بدون در نظر گرفتن محل کارکنان، در برابر استراق سمع، هک داده‌ها و سایر تهدیدات امنیتی رایج VoIP محافظت کند.

بررسی منظم گزارش تماس ها

گزارش تماس‌های خود را به صورت هفتگی یا ماهیانه چک کنید تا تماس‌های مشکوک و غیرعادی را زودتر شناسایی کنید. حتی می‌توانید با مسدود کردن تماس‌های خصوصی و محدود کردن تماس برای شماره‌های خارج از کشور، تا حد زیادی تماس های مشکوک را به حداقل برسانید.

استفاده از فایروال

فایروال (firewall) می‌تواند به محافظت در برابر تهدیدات خارجی مانند حملات DDOS کمک کند. فایروال معمولا با فیلتر کردن ترافیک بر اساس معیارهای خاص مانند آدرس IP یا شماره پورت کار می‌کند. این می‌تواند به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به سیستم VoIP کمک کند.

نتیجه گیری

بدیهی است که هنگام کار با سیستم اینترنتی نظیر VoIP، ممکن است حملات سایبری و تهدیدهای امنیتی اجتناب ناپذیر باشند، اما این بدان معنا نیست که همیشه نگران آسیب دیدن اطلاعات خود باشید. در این مقاله با ذکر مسائل امنیتی و سپس راهکار های مواجهه با آن سعی نموده ایم تا امنیت سیستم ویپ شما را تامین کنیم.

همچنین کار با یک ارائه دهنده VoIP قابل اعتماد که امنیت را در اولویت قرار می‌دهد و به طور منظم سیستم خود را برای مقابله با تهدیدات امنیتی جدید بروز می‌کند، مهم است. سامانه مرکز تماس الوویپ از ارائه دهندگان معتبر سیستم ویپ در کشور است که که دارای ویژگی‌های امنیتی قوی برای محافظت از داده های کاربران است.

اشتراک گذاری

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت دریافت دمو رایگان اطلاعات خود را وارد نمایید

پس از ثبت درخواست، با شما در اولین فرصت تماس خواهیم گرفت.